Tutkimushanke Kymppikortteli Tampere 837-102-10 - Kulttuuriympäristöselvitys

Takaisin

Perustiedot

  •  
    Kunta:
    Tampere
    Nimi:
    Kymppikortteli Tampere 837-102-10 - Kulttuuriympäristöselvitys
    Hankkeen tyyppi:
    Rakennusinventointi
    Muu
    Hankkeen lyhyt kuvaus:
    Korttelisuunnitelmaa varten tehty selvitys, jota täydennetään kiinteistökohtaisilla osuuksilla.

    Kymppikortteli sijaitsee Tampereen ydinkeskustassa. Kortteli rajautuu Keskustoriin ja se on yksi Tampereen vanhimmista kortteleista. Korttelin kiinteistöt ovat käynnistäneet kehittämissuunnittelun. Kortteli ja sen sisäpihat on tarkoitus avata kaupunkilaisille ja korttelin toimintoja kehitetään. Sisäpihoille tullaan suunnittelemaan uusia liiketoimintoja, mm. asumista, kauppa-, toimisto- ja harrastuspalveluita. Uudet toiminnot ja niihin liittyvät rakenteet ja rakennukset tullaan suunnittelemaan sopiviksi vanhaan miljööseen ja rakennuskantaan.

    Tämä selvitys sisältää koko korttelin rakentumisen ja asemakaavojen historian, kaupunkikuvallisen analyysin sekä nykytilanteen ja sisäpihojen ulkopuolen inventoinnin. Johtopäätösosiossa nostetaan esiin korttelin historialliset ja kaupunkiuvallisesti merkittävät arvot, jotka suunnittelun edetessä olisi hyvä ottaa huomioon. Yksittäisten tonttien rakennusten ja niiden sisätilojen rakennushistoriaselvitykset tehdään selvityksen jatko-osassa. Tätä selvitystä täydennetään yksittäisten rakennushistorioiden valmistuttua. Selvityksen teki Seija hirvikallio. Raportti on Pirkanmaan maakuntamuseon arkistossa.

    Kortteliin laaditaan asemakaavan muutos. Tämä selvitys ja sitä seuraavat yksittäisten tonttien rakennushistoriaselvitykset ovat kaavamuutoksen, päätöksenteon ja suunnitelun lähtötietoaineistona.

    Vastuutaho/vastuuhenkilö:
    Arkkitehtitoimisto Seija Hirvikallio
    Hankkeen alkupvm:
    01.01.2014
    Hankkeen loppupvm:
    03.06.2014

Liitetiedostot

  •  

    10kortteliKYS04016R (2).pdf

    • Kuvaus: raportti
    Lataa

Alueet

  •  
    Kunta
    Tunnuskuva Kunta Vanha kunta Nimi Alueluokka Aluetyyppi
    Kohteen kuva 
    Avaa
    Tampere
     
      II Hämeenkadun pohjoispuoli ja Keskustori Hallinnollinen alue kaupunkikortteli
    kaupunginosa
     

Lausunnot

  • Dnro Vuosi Lausunnon pvm Otsikko Lausunnon saaja
    Avaa 18 2017 16.02.2017 Tampere, Tammerkoski, Puutarhakatu 11 ja 13, Kauppakatu 2, 4 ja 6 ns. Kymppikortteli, täydennysrakentaminen, valmisteluaineisto, asemakaava nro 8557 Tampereen kaupunki, Kaupunkiympäristö