Pirkanmaan maakuntamuseolta pyydetään lausuntoa otsikossa mainitusta hankkeesta. Maakuntamuseo on antanut aiemmin lausunnot hankkeen osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta (DIAR. 256/2013) sekä luonnoksesta (DIAR: 75/2014). Luonnoksesta antamassaan lausunnossa Pirkanmaan maakuntamuseo kehotti kaavoittajaa täydentämään kaavaselostusta mm. aluekuvauksen osalta ja huomioimaan kulttuuriympäristön myös kaavan tavoitteissa. Tältä osin kaava on kehittynyt esitettyyn suuntaan.
Vesilaitoksen suojelumerkinnän osalta maakuntamuseo totesi kaavaluonnoksesta antamassaan lausunnossa, että Tampereen kaupungin vesilaitoksen historian kannalta erittäin merkittävä ja lukuisista muutoksista huolimatta myös arkkitehtonisesti arvokas rakennuksen vanha osa tulee suojella kaavassa sr-merkinnällä, joka kieltää kohteen purkamisen ja edellyttää sen julkisivujen arvojen huomioimista korjaus- ja muutoshankkeissa. Kaavaehdotuksessa rakennuksen suojelusta on kahtalaista tietoa. Kaavaselostuksen mukaan rakennuksen osa on suojeltu sr-merkinnällä, mutta kaavakartalla ainoastaan rakennuksen pohjoinen ja läntinen julkisivu on merkitty säilytettäviksi. Kaavamerkintöjen selityksistä sr-merkintä kuitenkin löytyy. Pirkanmaan maakuntamuseo toteaa, että kaavakartta ja selostus tulee tältä osin tarkistaa. Lisäksi maakuntamuseo toistaa, että pelkkien rakennuksen julkisivujen suojelu ei ole nykyisten rakennussuojelun käytäntöjen mukaista, vaan rakennus tulee 1970-luvun laajennusta lukuun ottamatta suojella asianmukaisella sr-merkinnällä.
Kaavaselostuksessa olevaa alueen yleiskuvausta ei ole täydennetty riittävästi arkeologisen perinnön osalta. Kaupinojan sahan teollisuushistoriallista kohdetta käsitellään luvussa ”Rakennettu ympäristö”, vaikka kyseessä on arkeologinen eikä rakennetun ympäristön kohde. Kohteen luonnetta potentiaalisena muinaisjäännösalueena ei ole tuotu esille. Myös kohteen merkinnässä käytetty kirjaintunnus ”sr/r” viittaa yleensä rakennussuojeluun. Kohteelle sopiva merkintä olisi esimerkiksi ”s”. Kaavakartassa sahan paikan osa-aluemerkintä on osittain päällekkäinen lv-2 merkinnän kanssa, ja kummassakin on käytetty samanlaista pistekatkoviivamerkintää, mistä johtuen kaavan luettavuus ko. alueen osalta on heikko. Merkintöjä tulee korjata siten, että arkeologisia arvoja omaava alue erottuu selkeästi.
Hyväksytty kaava valitusosoitteineen tulee toimittaa Pirkanmaan maakuntamuseoon viipymättä. Vedenalaisen kulttuuriperinnön osalta tulee pyytää lausunto Museovirastolta.