Tutkimushanke Koivistonkylän päiväkoti, rakennushistoriaselvitys

Takaisin

Perustiedot

 •  
  Kunta:
  Tampere
  Nimi:
  Koivistonkylän päiväkoti, rakennushistoriaselvitys
  Hankkeen tyyppi:
  Rakennushistoriaselvitys
  Hankkeen lyhyt kuvaus:
  Tämä rakennushistoriaselvitys koskee Koivistonkylän päiväkotia Tampereella. Rakennus on Jaakko Ilveskosken suunnittelema ja valmistunut vuonna 1967. Rakennus sijaitsee Koivistonkylässä osoitteessa Koivistontie 42.

  Rakennus on alkuperäiseltä nimeltään Koivistonkylä lastentalo ja neuvola. Päiväkotisiipi toimi omana lastenhoitoyksikkönään ja neuvolarakennus omanaan. Vuonna 2015 rakennussiivet on yhdistetty laajennusosalla toimimaan yhdessä päiväkotina.

  Tässä rakennushistoriaselvityksessä on keskitytty Koivistonkylän päiväkodin arkkitehtonisiin ominaispiirteisiin ja toteutuneisiin muutostöihin. Tontin ja lähiympäristön historia ja nykytila on oma kokonaisuutensa selvitystyön alussa, jonka jälkeen käsitellään tarkemmin itse rakennuksen historiaa ja nykytilaa.

  Rakennushistoriaselvitys toimii lähtötitetona kohteen suunnittelussa. Lukemisen avuksi on laadittu ajoituskaaviot kertomaan rakennusosien ajallisista kerrostumista. Selvityksen sisällössä on sovellettu tilaajan pyynnöstä Museoviraston Talon tarinat-opasta.

  Tilaajana oli Tampereen kaupunki KITIA / Minna Tuominen. Selvityksen laati Arkkitehdit MY:ssä Ella Salminen ja tarkasti Antti Moisala. Selvitys valmistui toukokuussa 2022.

  Vastuutaho/vastuuhenkilö:
  Arkkitehdit MY / Ella Salminen
  Hankkeen alkupvm:
  01.03.2022
  Hankkeen loppupvm:
  31.05.2022

Media

 • Kohteen kuva

  kansi8.JPG

  • Kuvaaja:
  • Kuvatyyppi:
  • Kuvaus:
  • Kuvausaika:

Rakennetun ympäristön kohteet

 • Tunnuskuva Kunta Nimi Kylä Kaupunginosa Osoite Kohdetyyppi
  Avaa Tampere
   
  Koivistonkylän päiväkoti / Koivistonkylän lastentalo   Koivistonkylä
   
  Lehvänkatu 2 / Koivistontie 42 hoito
  opetus