Kaskitie 20–22:een on suunnitteilla julkisivuremontti, jossa kiinteistön ikkunat, parvekkeet ja parvekkeen ovet uusittaisiin ja rakennukset vuorattaisiin lämpörappauksella. Lämpörappauksen rakennusten mittasuhteisiin tuoman muutoksen pienentämiseksi on suunniteltu räystäiden jatkamista ja sokkelin levyttämistä. Lausunnossaan Pirkanmaan maakuntamuseo ottaa kantaa kiinteistön kulttuurihistorialliseen arvoon ja suunniteltujen korjaustoimien vaikutukseen näiden arvojen säilymiseen. Pirkanmaan maakuntamuseo on keskustellut Kalevan julkisivuremontteja koskevista linjauksista Museoviraston kanssa.
Kaskitie 20–22 sijaitsee Kalevan kirkon ja kaupunginosan valtakunnallisesti merkittävässä rakennetussa ympäristössä, jota koskevat valtakunnalliset alueidenkäyttötavoitteet. Valtakunnallisia alueidenkäyttötavoitteita koskevan valtioneuvoston päätöksen (30.11.2000 ja sen tarkistuksen 13.11.2008) kulttuuri- ja luonnonperintöä koskevien erityistavoitteiden mukaan alueiden käytössä on varmistettava, että valtakunnallisesti merkittävät kulttuuriympäristöjen arvot säilyvät. Lisäksi mm. Maankäyttö- ja rakennuslain 118 §:n mukaan rakennuksen korjaus- ja muutostyössä on huolehdittava siitä, ettei historiallisesti tai rakennustaiteellisesti arvokkaita rakennuksia tai kaupunkikuvaa turmella.
Kalevan arvot liittyvät sen statukseen yhtenä Suomen yhtenäisimmistä ja laajimmista toisen maailmansodan jälkeen funktionalismin kaavoitusperiaatteiden mukaisesti toteutetuista kaupunginosista. Kaskitien varren lamellitalot kuuluvat Kalevan ensimmäisen rakennusvaiheen keskeisiin alueisiin. Avoin korttelirakenne ja laajat, yhtenäiset ja yksinkertaiset julkisivupinnat tekevät Kalevan kerrostaloista hyvin herkkiä julkisivumuutoksille. Kaskitie 20–22:ssa on lukuisia ajalleen tyypillisiä piirteitä, jotka muodostavat kohteen arkkitehtoniset arvot: yksinkertainen massoittelu, julkisivujen säännöllinen aukotus, rapatut seinäpinnat, pohjoispäätyjen pienet erkkerit, kaksijakoiset ikkunat sekä parvekkeiden pinnakaiteet. Rakennukset on rapattu harvinaisella laastiroiskerappauksella ja seinäpintoja rytmittävät sileästi rapatut pilasteriaiheet. Sileää rappausta on käytetty myös ikkunasmygeissä, sisäänkäyntien ja tuuletusparvekkeiden muodostamissa syvennyksissä sekä rakennusten kulmissa. Kaskitie 20–22:lla on myös huomattavaa historiallista ja kaupunkikuvallista arvoa.
Pirkanmaan maakuntamuseo katsoo, että parvekkeiden, ovien ja ikkunoiden uusiminen on Kaskitie 20–22:n kohdalla mahdollista, mikäli se toteutetaan niiden alkuperäisen ilmeen mukaisesti. Ensisijaisena vaihtoehtona tulee kuitenkin pitää alkuperäisten rakennusosien kunnostamista. Lämpörappaus ei vastaa alkuperäistä seinäpintaa ja alentaa rakennusten arkkitehtonisia arvoja. Pirkanmaan maakuntamuseo katsoo, että lämpörappaus ei ole kohteen kulttuuriympäristöarvojen ja niiden säilymisen kannalta sopiva ratkaisu, vaan rakennusten seinäpinnat tulisi kunnostaa alkuperäiseen tapaan rappauskäsittelyllä. Tältä osin hanke ei ole valtakunnallisten alueidenkäyttötavoitteiden ja Maankäyttö- ja rakennuslain 118 §:n mukainen.