Maakuntamuseon lausunto 210 / 2013 Tampere, Hervanta, Kanjoninkatu 2-4, korttelin täydennysrakentaminen liike- ja toimistorakennuksella, asemakaavan muutosluonnos (kaava 8417)

Takaisin

Perustiedot

  •  
    Kunta:
    Tampere
    Kaupunginosa:
    Hervanta
    Dnro / vuosi: 210 / 2013
    Otsikko:
    Tampere, Hervanta, Kanjoninkatu 2-4, korttelin täydennysrakentaminen liike- ja toimistorakennuksella, asemakaavan muutosluonnos (kaava 8417)
    Asiakirjan arkistotunnus, laji:
    12.03.01.10 Lausunto
    Lausunnon saaja:
    Tampereen kaupunki, Kaupunkiympäristön kehittäminen / Maankäytön suunnittelu
    Lausunnon pvm:
    13.06.2013
    Tiivistelmä:
    Tampereen kaupunki pyytää Pirkanmaan maakuntamuseolta lausuntoa otsikossa mainitusta hankkeesta. Kaava-alue sijaitsee Hervannan kaupunginosan pohjoisosassa, Hervannan pääsisääntulonäkymän tuntumassa. Pirkanmaan maakuntamuseo on hankkeen osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta antamassaan lausunnossa (diar. 213/2012) todennut, että kaava-alueen rakennuskannasta tulee liittää perustiedot kaavaselostukseen. Tämä on toteutunut asianmukaisesti. Lisäksi maakuntamuseo totesi lausunnossaan, että hankkeessa tulee huomioida uudisrakentamisen kaupunkikuvalliset vaikutukset. Luonnoksessa tämä tavoite on huomioitu ja kaupunkikuvallisesti näkyvälle paikalle sijoittuvan rakentamisen laadukkuutta pyritään ohjaamaan mm. rakennustapaohjeilla. Kaavaluonnoksen liiteaineistoissa on mukana alueelle suunnitellun uuden toimisto- ja liikerakennuksen luonnokset.

    Pirkanmaan maakuntamuseolla ei ole huomautettavaa kaavaluonnoksesta. Mikäli hanke etenee luonnoksessa esitettyjen periaatteiden mukaisesti, kaavaehdotusta ei ole välttämätöntä lähettää lausunnolle Pirkanmaan maakuntamuseoon.

Sisältö

  •  
    Lausunnon teksti

Alueet

  •  
    Kunta
    Tunnuskuva Kunta Vanha kunta Nimi Alueluokka Aluetyyppi
    Kohteen kuva 
    Avaa
    Tampere
     
      Hervanta Hallinnollinen alue kaupunkikortteli
    lähiö
    kaupunginosa