Tutkimushanke Rakennetun ympäristön inventointi. Lamminkankaankatu 9, Hätiläntie 5. Lamminpään sauna-, pesula- ja neuvolarakennus

Takaisin

Perustiedot

  •  
    Kunta:
    Tampere
    Nimi:
    Rakennetun ympäristön inventointi. Lamminkankaankatu 9, Hätiläntie 5. Lamminpään sauna-, pesula- ja neuvolarakennus
    Hankkeen tyyppi:
    Rakennusinventointi
    Hankkeen lyhyt kuvaus:
    Lamminpään kaupunginosassa, tontilla nro 2019-14 on vireillä asemakaavamuutos. Kaavamuutosalue siajitsee noin 7,5 kilometriä lounaaseen kaupungin keskustasta, Hätiläntien ja Lamminkankaantien kulmauksessa. Tontin nro 2019-14 laajuus on 1006 neliömetriä. Alueella sijaitsee Lamminpään entinen sauna-, pesula- ja neuvolarakennus, joka on nykyään asuinkäytössä. Alueen lähiympäristössä on muutama pienkerrostalo, mutta pääasiassa alueen rakennuskanta koostuu 1925-1990-lukujen pientaloista.

    Suunnittelupalvelut laati alueen rakennetun ympäristön inventoinnin, koska Pirkanmaan maakuntamuseo edellytti kaavan osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta antamassaan kommentissa, että suunnittelualueen ja lähiympäristön kulttuurihistorialliset arvot ja ominaispiirteet tulee selvittää riittävällä rakennetun ympäristön inventoinnilla. Laaditussa inventoinnissa kuvataan alueen historiaa sekä inventoidaan tontilla 2019-14 sijaitseva rakennus. Inventointityö suoritettiin vuosina 2009-2010. Raportti on Pirkanmaan maakuntamuseon arkistossa.

    Vastuutaho/vastuuhenkilö:
    Suunnittelupalvelut / Marjut Lund & Jenni Mettälä
    Hankkeen alkupvm:
    01.01.2009
    Hankkeen loppupvm:
    31.12.2010

Alueet

  •  
    Kunta
    Tunnuskuva Kunta Vanha kunta Nimi Alueluokka Aluetyyppi
    Kohteen kuva 
    Avaa
    Tampere
     
      Lamminpää Hallinnollinen alue omakotialue
    kaupunginosa