Tutkimushanke Harjukadun ja Välikadun välisen alueen rakennusinventointi

Takaisin Näytä Paikkatietoikkunan kartalla

Perustiedot

  •  
    Kunta:
    Nokia
    Nimi:
    Harjukadun ja Välikadun välisen alueen rakennusinventointi
    Hankkeen tyyppi:
    Rakennusinventointi
    Hankkeen lyhyt kuvaus:
    Nokian kaupungin Harjukadun ja Välikadun välisen alueen rakennusinventointi on tehty Nokian kaupungin toimeksiannosta alkuvuodesta 2009. Yhteyshenkilönä on toiminut kaupunginarkkitehti Asko Riihimäki ja työn tekijänä Lunette rakennusperinnepalvelut (Lunette rpp), rakennuskonservaattori (AMK), FM Kati Lahtinen. Työn tarkoituksena on tuottaa lähtötietoja keskusta-alueen asemakaavamuutosta varten. Inventoitavasta alueesta on laadittu sekä kokonaisuuden kattava alueinventointi että jokaisesta kiinteistöstä erillinen kohdeinventointi.

    Inventoinnissa on noudatettu museoviraston ohjeistusta rakennusinventoinnista. Inventointilomakkeiden pohjana on käytetty museoviraston perinteistä mallia, tiedoiltaan täydentäen. Inventoinnin työmenetelminä ovat olleet kohdekohtaiset maastokäynnit ja henkilöhaastattelut sekä arkisto- ja kirjallisuustutkimus.

    Inventoidut kohteet on arvotettu rakennushistoriallisin, historiallisin ja maisemallisin perustein. Pienen kohdemäärän sekä kohteista muodostuvan kokonaisuuden vuoksi arvottaminen on tehty sanallisesti eikä kohteita ole luokiteltu eri arvoluokkiin. Inventoinnin tarkoituksena on tarjota ensisijaisesti historiallista ja arkkitehtonista tietoa. Kohteiden tarkempi arvottaminen yhdessä ja tarvittaessa erikseen jää tältä pohjalta lausunnonantajien ja päättäjien tehtäväksi. Sanallisen arvioinnin kriteereinä on huomioitu muun muassa kohteen alkuperäisyys, tyypillisyys tai vastaavasti harvinaisuus. Myös kohteesta selvinnyt paikallishistoriallinen arvo jopa henkilöhistoriallisella tasolla on huomioitu. Maisemallisena arvona on huomioitu kohteen erityinen näkyvyys ja merkittävyys lähikaduilta katsottuna.

    Vastuutaho/vastuuhenkilö:
    Lunette rakennusperinnepalvelut / Kati Lahtinen
    Hankkeen alkupvm:
    01.01.2009
    Hankkeen loppupvm:
    31.03.2009

Liitetiedostot

  •  

    Nokian Harjun rakennusinventointi 2009.pdf

    • Kuvaus: Harjukadun ja Välikadun välisen alueen rakennusinventointi -raportti
    Lataa

Rakennetun ympäristön kohteet

  • Tunnuskuva Kunta Nimi Kylä Kaupunginosa Osoite Kohdetyyppi
    Kohteen kuva 
    Avaa
    Nokia
     
    As Oy Santamaa / Harjukatu 19   1. kaupunginosa
     
    Harjukatu 19 asuinkiinteistö
     

Kartta