Rakennetun ympäristön kohde Venesjärvi

Takaisin Näytä Paikkatietoikkunan kartalla

Perustiedot

  •  
    Kunta:
    Ylöjärvi
    Nimi:
    Venesjärvi
    Osoite:
    Venesjärventie 235
    Kohdetyyppi:
    asuinkiinteistö
    maatalous

Tekstitiedot

  •  
    Historia:
    Historia ja kuvaus

    Venesjärven tila sijaitsee Länsi-Aureen kylässä Kurussa (nyk. Ylöjärveä) Seitsemisen kansallispuiston välittömässä läheisyydessä. Venesjärven tila on entinen kruununmetsätorppa, joka on sittemmin lunastettu itselliseksi tilaksi. Tilalla on asuttu vakituisesti 2010-luvulle saakka. Metsähallituksen hallintaan tila siirtyi vuonna 2022. Rakennuksilla ei ole suojelumerkintää. Venesjärven tilalla on kulttuurihistoriallista arvoa kruununmetsätorppana ja rakennuksilla ikänsä puolesta.

    Ympäristö ja pihapiiri:
    Venesjärven itäpuolella on kansallispuistoon kuuluva laaja suoalue Kivineva. Pihapiirin itäpuolella on pieni Venesjärvi. Tila sijaitsee hiekkatien päässä. Pihapiiri on avoin, päärakennuksen vieressä on hyötypuutarha. Tilan vanhat pellot ovat metsitetty. Venesjärven tilaan kuuluu vuonna 2023 seitsemän rakennusta: asuinrakennus, navetta, luhtiaitta, kaksi yksittäisaittaa ja riihi. Lisäksi pihapiirissä on maakellari.

Hankkeet

  • Tunnuskuva Nimi Kunta Vanha kunta Hankkeen tyyppi Hankkeen alkupvm Hankkeen loppupvm
    Kohteen kuva 
    Avaa
    Ylöjärvi, Seitseminen, Venesjärven tilan rakennusinventointi 2023 Ylöjärvi
     
      Rakennusinventointi
     
      30.11.2023

Lausunnot

  • Dnro Vuosi Lausunnon pvm Otsikko Lausunnon saaja
    Avaa 366 2023 07.07.2023 Ikaalinen ja Ylöjärvi, Seitsemisen kansallispuiston hoito- ja käyttösuunnitelma, luonnos Metsähallitus

Kartta