Tutkimushanke Asunto Oy Tammerkontu, Julkisivujen väridokumentointi 2021

Takaisin

Perustiedot

  •  
    Kunta:
    Tampere
    Nimi:
    Asunto Oy Tammerkontu, Julkisivujen väridokumentointi 2021
    Hankkeen tyyppi:
    Dokumentointi
    Muu
    Hankkeen lyhyt kuvaus:
    Väridokumentointi suoritetiin julkisivukorjaushankkeen lähtötiedoksi ja arkkitehtisuunnittelijan työkaluksi tukemaan hankkeen värisuunnittelua.

    Väridokumentoinnissa selvitetiin kohteen aiempaa väritystä mekaanisesti tehtyjen avauksien (kartoitus-kraaterit, väriportaikot, esiinotot..) ja näytepalojen avulla. Pintoja tutkittiin myös vaurioituneista kohdista, joissa aiemmat pintamateriaalit ovat helposti nähtävillä. Väridokumentoinnissa nykyiset ja aiemmat sävyt määritettiin värikartan (NCS Index 1950, Sto Architectural Colours tai RAL K7 Classic) sävyihin silmämääräisesti tai kromametrin (ColorReaderPRO 2017) avulla. Maalipintojen lukumäärää arvioitiin kenttäolosuhteissa luupilla ja kerätyistä näytepaloista jälkikäteen mikroskoopilla tutkimalla.

    Kenttätyössä ei tutkittu jokaista rakennusosaa erikseen, vaan valittiin yksi näytekohta/rakennusosa, josta värikerrokset tutkittiin ja tehtiin löydöksien mukaan suurempia avauksia. Värikerrosten olemassaolo ja yhdenmukaisuus vahvistettiin kraateriavauksilla ja luuppitutkimuksilla yhdestä tai useammasta kohdasta tutkimuskohdan lisäksi.

    Ennen kenttätutkimuksia väridokumentointiin sisältyi suppea historiakartoitus, jossa tutustuttiin rakennuksesta löytyvään arkistomateriaaliin ja korjaushistoriaan. Nämä esitetään raportissa luettelomuodossa tutkimuksen lähtötietona. Historiakartoituksen perusteella laadittiin tutkimussuunnitelma (Liite 1) kenttätyöhön.

    Vastuutaho/vastuuhenkilö:
    A-Insinöörit Oy / Elina Sairanen, RA (AMK) Artenomi (AMK) ja Saija Varjonen, DI
    Hankkeen loppupvm:
    31.05.2021

Media

  • Kohteen kuva

    kansi1.JPG

    • Kuvaaja:
    • Kuvatyyppi:
    • Kuvaus:
    • Kuvausaika:

Rakennetun ympäristön kohteet

  • Tunnuskuva Kunta Nimi Kylä Kaupunginosa Osoite Kohdetyyppi
    Kohteen kuva 
    Avaa
    Tampere
     
    As Oy Tammerkontu   VII - Pyynikinrinne
     
    Pyynikintori 4-6 asuinkiinteistö