Maakuntamuseon lausunto 266 / 2013 Tampere, XI - Kyttälä, Aleksanterinkatu 23, tontin osan käyttötarkoituksen muutos ja rakennusoikeuden tarkistaminen, kaava 8445, asemakaavan muutosluonnos

Takaisin

Perustiedot

  •  
    Kunta:
    Tampere
    Kaupunginosa:
    XI
    Dnro / vuosi: 266 / 2013
    Otsikko:
    Tampere, XI - Kyttälä, Aleksanterinkatu 23, tontin osan käyttötarkoituksen muutos ja rakennusoikeuden tarkistaminen, kaava 8445, asemakaavan muutosluonnos
    Asiakirjan arkistotunnus, laji:
    12.03.01.10 Lausunto
    Lausunnon saaja:
    Tampereen kaupunki, Kaupunkiympäristön kehittäminen / Maankäytön suunnittelu
    Lausunnon pvm:
    31.07.2013
    Tiivistelmä:
    Tampereen kaupunki pyytää Pirkanmaan maakuntamuseolta lausuntoa otsikossa mainitusta hankkeesta. Kaava-alue koostuu Kyttälänkatua reunustavasta, seitsemänkerroksisesta asuin- ja liikerakennuksesta, johon liittyy Aleksanterinkadun ja Tuomiokirkonkadun puoleiset liikesiivet.

    Pirkanmaan maakuntamuseo on kaavan osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta antamassaan lausunnossa (diar. 201/2012) todennut seuraavaa: ”Kaavamuutos on lähtökohdiltaan mahdollinen. Kaava-alueen rakennetusta ympäristöstä ja kaavan vaikutusalueen kaupunkikuvasta tulee olla riittävät perustiedot, ja kaavaa laadittaessa tulee kiinnittää erityistä huomiota hankkeen kaupunkikuvallisiin vaikutuksiin, joita tulee havainnollistaa esimerkiksi kuvasovitteilla.”

    Kaavaluonnoksen mukaan kaavan tavoitteena on laajentaa rakennuksen ullakkotiloja sekä ottaa ullakko asuinkäyttöön. Lisäksi laajennetaan liikesiipiä katutasossa. Kaavaa varten on tarkoitus laatia rakennustapaohjeet, joiden luonnos on mukana kaavaluonnoksen aineistoissa. Kaava-alueen ja sen ympäristön rakennetusta ympäristöstä on kaavaselosteessa ja rakennustapaohjeluonnoksessa riittävät tiedot, ja hankkeessa on huomioitu alueen kulttuuriympäristön arvot. Pirkanmaan maakuntamuseo katsoo, että hanke ei uhkaa kulttuuriympäristön arvojen säilymistä eikä maakuntamuseolla ole hankkeesta huomautettavaa. Mikäli hanke etenee kaavaluonnoksessa esitettyjen suuntaviivojen mukaisesti, kaavaehdotusta ei ole välttämätöntä lähettää lausunnolle Pirkanmaan maakuntamuseoon.

Sisältö

  •  
    Lausunnon teksti

Rakennetun ympäristön kohteet

  • Tunnuskuva Kunta Nimi Kylä Kaupunginosa Osoite Kohdetyyppi
    Kohteen kuva 
    Avaa
    Tampere
     
    Iso-Aleksi   XI - Kyttälä
     
    Aleksanterinkatu 23 - Kyttälänkatu 8-10 - Tuomiokirkonkatu 26 asuinkiinteistö
    liike-elämä