Maakuntamuseon lausunto 203 / 2013 Tampere, Vehmainen, Kauppilaisenkatu 39, pientalotontin rakennusoikeuden lisääminen, kaava 8507, oas

Takaisin

Perustiedot

  •  
    Kunta:
    Tampere
    Kaupunginosa:
    Vehmainen
    Dnro / vuosi: 203 / 2013
    Otsikko:
    Tampere, Vehmainen, Kauppilaisenkatu 39, pientalotontin rakennusoikeuden lisääminen, kaava 8507, oas
    Asiakirjan arkistotunnus, laji:
    12.03.01.10 Lausunto
    Lausunnon saaja:
    Tampereen kaupunki, Kaupunkiympäristön suunnittelu / Maankäytön suunnittelu
    Lausunnon pvm:
    05.06.2013
    Tiivistelmä:
    Tampereen kaupunki pyytää Pirkanmaan maakuntamuseolta lausuntoa otsikossa mainitusta hankkeesta. Kaava-alue sijaitsee Vehmaisten kaupunginosassa, alueella jolle omakotirakentaminen on alkanut laajentua jälleenrakennuskaudella. Jälleenrakennuskauden kaavoituksen ja rakennustavan ihanteet näkyvät yhä Kauppilaisenkadun eteläpuolella. Kaava-alue ja sen kadun pohjoispuolella sijaitseva lähiympäristö ovat rakentuneet 1950–70-luvuilla ja ovat tyylillisesti heterogeenisiä. Kaava-alueella sijaitsee 1969 valmistunut omakotitalo, jolla ei ole suojelumerkintää vaativaa kulttuurihistoriallista arvoa. Alueelta ei tunneta kiinteitä muinaisjäännöksiä, eikä hankkeeseen liity niiden osalta selvitystarvetta.

    Pirkanmaan maakuntamuseo katsoo, että hanke on kulttuuriympäristö arvojen osalta mahdollinen. Maakuntamuseolla ei ole hankkeesta huomautettavaa. Mikäli kaavahanke etenee osallistumis- ja arviointisuunnitelmassa esitettyjen päälinjojen mukaisesti, kaavaluonnosta ja ehdotusta ei ole välttämätöntä lähettää lausunnolle Pirkanmaan maakuntamuseoon.

Sisältö

  •  
    Lausunnon teksti

Rakennetun ympäristön kohteet

  • Tunnuskuva Kunta Nimi Kylä Kaupunginosa Osoite Kohdetyyppi
    Avaa Tampere
     
    Kauppilaisenkatu 39   Vehmainen
     
    Kauppilaisenkatu 39 asuinkiinteistö