Maakuntamuseon lausunto 163 / 2013 Tampere, Huikas, Takahuhdintie 52, paritalon rakentaminen ja omakotitalon purkaminen, rakennuslupahakemus

Takaisin

Perustiedot

  •  
    Kunta:
    Tampere
    Kaupunginosa:
    Huikas
    Dnro / vuosi: 163 / 2013
    Otsikko:
    Tampere, Huikas, Takahuhdintie 52, paritalon rakentaminen ja omakotitalon purkaminen, rakennuslupahakemus
    Asiakirjan arkistotunnus, laji:
    12.03.01.10 Lausunto
    Lausunnon saaja:
    Tampereen kaupunki, Rakennusvalvonta
    Lausunnon pvm:
    24.05.2013
    Tiivistelmä:
    Tampereen kaupunki pyytää Pirkanmaan maakuntamuseolta lausuntoa otsikossa mainitusta hankkeesta. Takahuhdintie 52 on 1936 rakennettu asuin- ja liikerakennus, jonka ominaispiirteet ovat muutoksista huolimatta yhä tunnistettavissa. Alueella on voimassa asemakaava vuodelta 1972.

    Takahuhdintie on Tampereelta Takahuhdin kylään ja Ristinarkun risteykseen johtanut pääväylä, jonka ympärille syntyi pientaloasutusta 1900-luvun taitteessa. Tien varteen rakennettiin myös liikerakennuksia, joita Takahuhdinkatu 52 edustaa. Alueen vanhin rakennuskanta on osittain säilynyt, ja kadun historiallinen status on havaittavissa. Takahuhdinkatu 52:lla on kaupunkikuvallista arvoa alueensa historian ilmentäjänä. Pirkanmaan maakuntamuseo pitää suunnitelmia rakennuksen purkamiseksi hyvin valitettavina. Kohteen kulttuurihistorialliset arvot eivät kuitenkaan ole käytettävissä olevan tiedon valossa niin merkittäviä, että rakennuksen purkaminen ei olisi mahdollista. Arkeologisen perinnön osalta museolla ei ole hakemuksesta huomautettavaa.

Sisältö

  •  
    Lausunnon teksti

Rakennetun ympäristön kohteet

  • Tunnuskuva Kunta Nimi Kylä Kaupunginosa Osoite Kohdetyyppi
    Avaa Tampere
     
    Kiinteistö Oy Takahuhdintie 52   Huikas
     
    Takahuhdintie 52 asuinkiinteistö
    liike-elämä