Rakennetun ympäristön kohde Ansakatu 7

Takaisin Näytä Paikkatietoikkunan kartalla

Perustiedot

 •  
  Kunta:
  Tampere
  Kaupunginosa:
  Kissanmaa
  Nimi:
  Ansakatu 7
  Osoite:
  Ansakatu 7
  Kohdetyyppi:
  asuinkiinteistö
  Historiallinen tilatyyppi:
  tontti
  Nykyinen tilatyyppi:
  tontti
  Rakennusten lukumäärä:
  2
  Inventointipäivämäärä:
  17.10.2007

Kulttuurihistorialliset arvot

 •  
  Arvojen perustelu:
  Kohde kuuluu Kissanmaan toisen asemakaavan jälkeiseen rakentamisen vaiheeseen. Kiinteistön alkuperäisyysaste on heikentynyt hieman asuinrakennuksen katemateriaalin ja länsipäädyn ikkunoiden vaihtamisen sekä pihan terassi- ja aitarakennelmien myötä. Muilta osin kohde edustaa hyvin aikakautensa rakennusperinteitä.

Tekstitiedot

 •  
  Kuvaus:
  Kiinteistön itä-länsisuuntainen, epäsäännöllisen suorakaiteen muotoinen (1046,5 m2) tontti sijaitsee Ansakadun varressa, siten että tontin länsipääty rajautuu Ansakatuun. Tonttia rajaa pohjoisesta ja etelästä orapihlaja-aita, länsiraja kadulle on aitaamaton. Itäraja on osin metalliverkkoaitaa, osin lauta-aitaa ja osin vadelmapensaita. Tontilla on kaksi katuliittymää Ansakadulle. Ajotie takapihalle on hiekkapintainen ja polku kuistille maapintainen. Lisäksi tontilla, rakennuksen pohjois- ja eteläpuolella, etäällä katulinjasta on aidat: pohjoisessa lauta-aita ja etelässä tiilestä muurattu aita, jossa on puurakenteinen portti.

  Tontin pinta on loivaa rinnettä, joka laskee itään. Pääosa pinnasta on nurmea. Puutarhan polut on laatoitettu nelikulmaisilla betonilaatoilla. Takaoven edusta on valettu betonista ja laatoitettu liuskekivillä. Lisäksi rakennuksen takana on laaja kestopuuterassi, joka on osittain katettu erillisellä puurakenteisella katoksella. Kasvillisuutena puutarhatontilla on mänty, koivuja, jalokuusi, hevoskastanja, lehtikuusi, omenapuu, alppiruusu, norjanangervoja, syyshortensia, hanhikkeja, villiviiniä, marjapensaita ja perennoja. Lisäksi alapihalla on vanha betonista valettu vesiallas. Kasvillisuus ja tontin pinnat ovat terassilaudoitusta ja katosta lukuun ottamatta pääosin alkuperäiset.

  Tontilla on yksi asuinrakennus sijaiten itä-länsisuuntaisesti lähellä Ansakadun reunaa. Lisäksi tontilla on 1990-luvulla rakennettu autokatos ja varastorakennus. Tallin julkisivut ovat valkoiseksi maalattua pystylaudoitusta ja kate tummaa tiilijäljitelmäpeltiä.

  Historia:
  Kiinteistössä sijaitsevan asuinrakennuksen on suunnitellut Veijo Vuorinen, joka on vastannut yhteensä 5 kissanmaalaistalon alkuperäisistä rakennuslupapiirrustuksista.

  Kiinteistö on säilynyt alkuperäisillä omistajillaan. Eläkkeelle jäänyt Ahti Pelttari oli ammatiltaan työjohtaja ja työskenteli pitkään Tampellassa.

  Kiinteistöllä on oma tontti.

  Ympäristö ja pihapiiri:
  Kohteen lähiympäristössä on mittasuhteiltaan kohdetta muistuttavia omakotitaloja. Itäpuolella on Ansakadun ja Sopulinkadun välinen luonnontilainen metsäalue.
  Kirjalliset lähteet:
  Alkuperäiset rakennuslupapiirrokset sekä myöhemmät mahdolliset muutos- tai laajennuslupapiirrokset. Tampereen kaupunki, Rakennusvalvonnan arkisto.
  Suulliset lähteet:
  Hilkka Pelttari.

Kuvat ja media

 • Kohteen kuva

  • Kuvaaja:
  • Kuvatyyppi:
  • Kuvaus:
  • Kuvausaika:

Rakennukset

 •  
  Tunnuskuva Rakennusnumero Nimi Osoite Rakennustyyppi
  Kohteen kuva 
  Avaa
    Ansakatu 7 Ansakatu 7 asuinrakennus - omakotitalo
   

Alueet

 •  
  Kunta
  Tunnuskuva Kunta Vanha kunta Nimi Alueluokka Aluetyyppi
  Kohteen kuva 
  Avaa
  Tampere
   
    Kissanmaa Hallinnollinen alue omakotialue
   
  Kohteen kuva 
  Avaa
  Tampere
   
  Tampere
   
  Kissanmaa inventointi Muu hanke- tai tutkimusalue kaupunkikortteli
   
  Avaa Tampere
   
    Kissanmaa, Hipposkylä ja Hakametsän jäähalli Maakunnallisesti arvokas kulttuuriympäristö  

Hankkeet

 • Tunnuskuva Nimi Kunta Vanha kunta Hankkeen tyyppi Hankkeen alkupvm Hankkeen loppupvm
  Avaa Moniulotteinen kulttuuriperintö - digitointihanke Pirkkala
  Tampere
   
  Aitolahti
  Teisko
   
  Muu
   
  11.03.2014 31.12.2014
  Kohteen kuva 
  Avaa
  Kissanmaan rakennetun ympäristön inventointi 2007 Tampere
   
    Rakennusinventointi
   
  31.12.2006 30.12.2007

Kartta