Maakuntamuseon lausunto 185 / 2013 Tampere, Vehmainen, Pysäkkikuja 10, pientalotontin jakaminen, asemakaavaehdotus, kaava 8488

Takaisin

Perustiedot

  •  
    Kunta:
    Tampere
    Kaupunginosa:
    Vehmainen
    Dnro / vuosi: 185 / 2013
    Otsikko:
    Tampere, Vehmainen, Pysäkkikuja 10, pientalotontin jakaminen, asemakaavaehdotus, kaava 8488
    Asiakirjan arkistotunnus, laji:
    12.03.01.10 Lausunto
    Lausunnon saaja:
    Tampereen kaupunki, Kirjaamo
    Lausunnon pvm:
    27.05.2013
    Tiivistelmä:
    Tampereen kaupunki pyytää Pirkanmaan maakuntamuseolta lausuntoa Veh-maisten kaupunginosassa, osoitteessa Pysäkkikuja 10, sijaitsevan pientalotontin asemakaavaehdotuksesta. Tontilla sijaitsee 1939 rakennetut pientalo ja talousrakennus. Maakuntamuseo on antanut hankkeesta kaksi aiempaa lausuntoa (diar. 24/2013 ja 102/2013), joissa maakuntamuseo totesi seuraavaa: Tontin jakaminen on Pysäkkikuja 10:n tapauksessa mahdollista, mikäli uudisrakentaminen sovitetaan ympäristöönsä. Rakennusalan määrittelyyn ja rakennusoikeuteen tulee kiinnittää erityistä huomiota, jotta uudet tontit säilyvät väljinä ja vehreinä, esimerkiksi piharakennuksen rakennusala olisi syytä erottaa asuinrakennuksen rakennusalasta jotta rakennusmassat eivät kasvaisi liian suuriksi. Jaettavalla tontilla sijaitsevalla vanhalla omakotitalolla ei ole sellaista historiallista, arkkitehtonista tai maisemallista arvoa, että sen suojeleminen sr-merkinnällä olisi tämänhetkisen tiedon mukaan välttämätöntä, mutta koska rakennus on osa alueen varhaisinta rakennuskantaa, sen säilyttäminen on suotavaa ja kaavan tulisi tukea tätä tavoi-tetta. Kaavaselostuksen suunnittelualueen kuvausta tulisi täydentää.

    Pirkanmaan maakuntamuseo on tutustunut kaavaehdotukseen ja toteaa, että sitä on kehitetty maakuntamuseon lausunnoissa esitetyllä tavalla. Maakuntamuseolla ei ole kaavaehdotuksesta huomautettavaa.

Sisältö

  •  
    Lausunnon teksti

Rakennetun ympäristön kohteet

  • Tunnuskuva Kunta Nimi Kylä Kaupunginosa Osoite Kohdetyyppi
    Avaa Tampere
     
    Pysäkkikuja 10   Vehmainen
     
    Pysäkkikuja 10 asuinkiinteistö