Maakuntamuseon lausunto 601 / 2019 Tampere, Attila, ylimpien räystäsrappauksien pystyosuuksien suojaus pellillä julkisivuremontin yhteydessä

Takaisin

Perustiedot

  •  
    Kunta:
    Tampere
    Kaupunginosa:
    XVII
    Dnro / vuosi: 601 / 2019
    Otsikko:
    Tampere, Attila, ylimpien räystäsrappauksien pystyosuuksien suojaus pellillä julkisivuremontin yhteydessä
    Asiakirjan arkistotunnus, laji:
    12.03.01.10 Lausunto
    Lausunnon saaja:
    DUCO Rakennuttaja Oy
    Lausunnon pvm:
    18.10.2019
    Tiivistelmä:
    Diaarioitu sähköposti:

    Pellittäminen kuulostaa räystäiden säärasituksen vähentämiseksi varsin järkevältä. Pellin taakse tarvitaan tuuletusrako ja alareunaan tippanokkataite, mutta nämä voitaisiin varmasti toteuttaa minimimitoilla, jotta pellityksestä ei tule liian muhkeaa. Suosittelen malliasennuksen tekemistä ja katselmointia. Maakuntamuseolta katselmukseen tulisi pyytää perinnerakennusmestari Anne Uosukaista, jolla on rakenteen toimivuuden, toteutuksen ja ulkonäön arviointiin paras osaaminen.

    Anne Uosukainen kävi katselmoimassa malliasennuksen Attilan ylimpien räystäsrappauksien pystyosuuksien pellittämisestä. Parempi on vaihtoehto 1, jossa tuuletus yläpuolelta. Pellitys tulisi tehdä hieman malliasennusta leveämpänä, niin että alareunan pokkaus tulee kohdakkain rappauslistan kulman kanssa. Ja pelti tulee maalata samalla vaalealla sävyllä kuin taustan räystäsrappauksien pystyosuudet. Värisävy RAL 1015 (täyshimmeä) näyttää sopivimmalta ko. peltien väriksi.

Sisältö

  •  

Rakennetun ympäristön kohteet

  • Tunnuskuva Kunta Nimi Kylä Kaupunginosa Osoite Kohdetyyppi
    Kohteen kuva 
    Avaa
    Tampere
     
    Attila - Yliopistonkatu 38 - Itsenäisyydenkatu 4   XVII - Tulli
     
    Yliopistonkatu 38 / Itsenäisyydenkatu 4 teollisuus