Maakuntamuseon lausunto 408 / 2014 PÄLKÄNE, RUOKOLA-ARAJÄRVEN YKSITYISTIEN PARANTAMISTOIMET RUOKO-ALAN MUINAISJÄÄNNÖKSELLÄ

Takaisin

Perustiedot

  •  
    Kunta:
    Pälkäne
    Dnro / vuosi: 408 / 2014
    Otsikko:
    PÄLKÄNE, RUOKOLA-ARAJÄRVEN YKSITYISTIEN PARANTAMISTOIMET RUOKO-ALAN MUINAISJÄÄNNÖKSELLÄ
    Asiakirjan arkistotunnus, laji:
    12.03.01.10 Lausunto
    Lausunnon pvm:
    06.11.2014
    Tiivistelmä:
    Ruokola-Arajärven yksityistien hoitokunta otti yhteyttä Pirkanmaan maakuntamuseolta ja pyysi lausuntoa tien parantamistoimesta Ruokolan muinaisjäännösalueella. Parantamistoimessa tien ja ojan välistä poistetaan palteet, jotta vesi pääsee kulkemaan paremmin tieltä ojaan. Muita toimenpiteitä ei tehdä. Maakuntamuseo on tutustunut sille toimitettuihin asiakirjoihin ja toteaa seuraavaa.

    Koska kyse on vähäisestä toimenpiteestä, joka koskee ainoastaan tien ja ojan väliin syntynyttä kohoumaa, niin tässä tapauksessa toimenpide voidaan suorittaa ilman arkeologin valvontaa. Mikäli toimenpiteen aikana löytyy vanhalta näyttäviä esineitä, luita, rakenteita, nokimaata tai hiiltä, on asiasta viipymättä otettava yhteyttä Pirkanmaan maakuntamuseoon (MML 14 §). Liitteenä olevaan karttaan on merkitty Ruokolan kiinteä muinaisjäännös punaisella rasterilla. Se käsittää sekä rautakauden kalmiston että historiallisen kylänpaikan. Rajaus on alustava ja muinaisjäännös voi olla oletettua laajempi. Kaikissa tiehen liittyvissä hoitotoimenpiteissä muinaisjäännösalueella ja sen läheisyydessä tulee olla yhteydessä maakuntamuseoon.

Sisältö

  •  

Arkeologiset kohteet

  • Tunnuskuva Kunta Vanha kunta Nimi Kylä Kaupunginosa Muinaisjäännös­tunnus Muinaisjäännös­tyyppi Laji Ajoitus
    Kohteen kuva 
    Avaa
    Pälkäne
     
      Ruokola (Ruokola) Ruokola
     
      1000024448 asuinpaikat
    hautapaikat
     
    kiinteä muinaisjäännös rautakautinen ja/tai keskiaikainen