Rakennetun ympäristön kohde Selkeenkatu 15

Takaisin Näytä Paikkatietoikkunan kartalla

Perustiedot

  •  
    Kunta:
    Tampere
    Kaupunginosa:
    Hyhky
    Nimi:
    Selkeenkatu 15
    Osoite:
    Selkeenkatu 15
    Kohdetyyppi:
    asuinkiinteistö
    Historiallinen tilatyyppi:
    tontti
    Nykyinen tilatyyppi:
    tontti
    Rakennusten lukumäärä:
    2
    Inventointipäivämäärä:
    05.05.2004

Kulttuurihistorialliset arvot

  •  
    Arvojen perustelu:
    Ei arvotettu.

Tekstitiedot

  •  
    Kuvaus:
    Pihapiirissä on vuonna 1927 rakennettu jyrkkäkattoinen asuinrakennus sekä uusi autotalli.

    Asuinrakennus on kiinni kadun rajassa, kylki kadulle päin. Taloa on jatkettu lisäsiivellä pihan puollelle, joten rakennus on rungoltaan L:n mallinen. Perustukset ovat pinnaltaan roiskerapatut, runkoaineesta ei tiedetä onko se tiili vai betoni. Seinät ovat puolestaan hirrestä. Hirret ovat kuitenkin sekä ulkoa että sisältä paksujen eristeiden ja levytysten takana. Ulkovuorauksena on pysty peiterima. Rakennuksen harjakatto on katettu tummanvihreällä palahuovalla. Lappeelle on myöhemmin lisätty melko isokokoiset frontonit. Talo on vuorattu pystyllä peiterimalla, joka ei ole alkuperäinen. Väriltään rakennus on vaalean keltainen, listoitus on tumanruskea. Ikkunat ovat ristikarmiset, mutta uusitut. Ulkoapäin tehdyn eristyksen vuoksi ikkunat ovat jääneet hiukan seinän sisään. Kunnoltaan rakennus on hyvä, (kunnostettu), joskin ei alkuperäisasteeltaan enää korkea. Erikoista rakennuksessa ovat päistään koteloidut räystäät.

    Talo on asuintiloiltaan 1 1/2 -kerroksinen?, jonka lisäksi kellarikerroksesta löytyvät uusitut saunatilat. Kellarikerrosta on aikanaan syvennetty tarvittavaa huonekorkeutta varten. Tonttia kiertää talon kanssa sävy sävyyn oleva puuaita sekä graniittipylväin varustettu portti.

    Asuinrakennus toimii sekä puu- että sähkölämmityksellä. Rakennuksessa on kaksi uunia (kuvat). Alakerran pystyuuni on valkoiseksi rapattu tiilimuuri??

    Vuonna 1995 valmistunut autotalli on suorakaiteen muotoinen, yksikerroksinen ja betoniperustainen. Rakennus on puurakenteinen ja väriltään valkoinen.

    Historia:
    Kiinteistöllä on ollut useita eri omistajia, nykyisellä omistajalla se on ollut vuodesta 1994.

    Rakennus on remontoitu pitkälle tämän hetkiseen kuntoonsa ennen nykyistä omistajaa. Muun muassa talon lisäsiipi on rakennettu vuonna 1991 ja samassa yhteydessä talo on eristetty ulkoa päin ja myös ulkovuoraus uusittu. Myös sisätilat on remontoitu vuonna 1991. Nykyisten omistajien kädenjälkeä ovat puolestaan pihaa ympäröivä aita sekä graniittiset portinpylväät 1990-luvun loppupuolelta. Myös autotalli on nykyisen omistajan rakentama. Ennen tätä, vuonna 1995, pihan perältä purettiin vanha piharakennus, joka oli väriltään omistajien muistaman mukaan harmaa. Kooltaan rakennus oli omistajan mukaan noin 2m x 2m ja siinä oli talon vanha käymälä.

    Asuinrakennus on kiinteistörekisterin mukaan vuodelta 1927. Talon rakentajasta ei ole tietoa. Vuonna 1936 yläkertaan on tehty muutoksia.

    Ympäristö ja pihapiiri:
    Kohde sijaitsee Selkeenkadulta erkanevan kujan varressa, alueella jossa rakennuskanta on voimakkaasti uudistunut.
    Kaava:
    Asemakaava

Media

  • Kohteen kuva

    • Kuvaaja:
    • Kuvatyyppi:
    • Kuvaus:
    • Kuvausaika:

Alueet

  •  
    Kunta
    Tunnuskuva Kunta Vanha kunta Nimi Alueluokka Aluetyyppi
    Kohteen kuva 
    Avaa
    Tampere
     
      Hyhky (kaupunginosa) Hallinnollinen alue kaupunginosa
     

Hankkeet

  • Tunnuskuva Nimi Kunta Vanha kunta Hankkeen tyyppi Hankkeen alkupvm Hankkeen loppupvm
    Kohteen kuva 
    Avaa
    Tampereen Hyhkyn rakennusinventointi 2004 Tampere
     
      Rakennusinventointi
     
    01.01.2004 31.12.2004

Kartta