Maakuntamuseon lausunto 91 / 2013 Tampere, Pappila, Tanhuankatu 35, pientalotontin jakaminen, kaava 8484, osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Takaisin

Perustiedot

  •  
    Kunta:
    Tampere
    Kaupunginosa:
    Pappila
    Dnro / vuosi: 91 / 2013
    Otsikko:
    Tampere, Pappila, Tanhuankatu 35, pientalotontin jakaminen, kaava 8484, osallistumis- ja arviointisuunnitelma
    Asiakirjan arkistotunnus, laji:
    12.03.01.10 Lausunto
    Lausunnon saaja:
    Tampereen kaupunki, Kaupunkiympäristön suunnittelu / Maankäytön suunnittelu
    Lausunnon pvm:
    14.03.2013
    Tiivistelmä:
    Tampereen kaupunki pyytää Pirkanmaan maakuntamuseolta lausuntoa otsikossa mainitusta hankkeesta. Kaava-alue sijaitsee Pappilan pientaloalueella. Kiinteistöön kuuluu 1950 rakennettu asuinrakennus ja piharakennus. Kaava-alueen lähiympäristö koostuu heterogeenisestä rakennuskannasta. Ympäristöön sisältyy kulttuurihistoriallisia arvoja, koska se ilmentää alueen eri-ikäisiä kerrostumia. Viistosti Tanhuankadun vastapuolella sijaitsee Messukylän pappilan pihapiiri, joka koostuu 1919 valmistuneesta komeasta päärakennuksesta ja 1800-luvun aitasta. Tanhuankatu 35:n korttelissa on säilynyt esimerkkejä alueen 1900-luvun alun ja 1950-luvun asuinrakentamisesta. Tanhuankatu 35:n asuinrakennus edustaa viimeksi mainittua, Pappilan kehityksen kannalta merkittävää ajanjaksoa. Korttelissa ja sen ympäristössä on myös uudempaa rakennuskantaa, ja siellä on aiemmin suoritettu tontinjakoja.

    Pirkanmaan maakuntamuseo toteaa, että Tampereen kaupungin selvitysaineistot eivät ole pientaloalueiden osalta ajan tasalla. Maakuntamuseo kuitenkin katsoo, että hankkeen pienimuotoisuuden huomioon ottaen tämän hankkeen osalta ei edellytetä erillisen rakennetunympäristön selvityksen laatimista. Maakuntamuseo katsoo, että hanke on lähtökohtaisesti mahdollinen. Kaavaa laadittaessa on kiinnitettävä erityistä huomiota alueen kulttuuriympäristön arvoihin. Arkeologisen perinnön osalta museolla ei ole hankkeesta huomautettavaa.

    Kaavaluonnos tulee toimittaa lausunnolle Pirkanmaan maakuntamuseoon.

Sisältö

  •  
    Lausunnon teksti

Rakennetun ympäristön kohteet

  • Tunnuskuva Kunta Nimi Kylä Kaupunginosa Osoite Kohdetyyppi
    Avaa Tampere
     
    Tanhuankatu 35   Pappila
     
    Tanhuankatu 35 asuinkiinteistö