Rakennetun ympäristön kohde Hennerinkatu 4

Takaisin Näytä Paikkatietoikkunan kartalla

Perustiedot

  •  
    Kunta:
    Tampere
    Kaupunginosa:
    Hyhky
    Nimi:
    Hennerinkatu 4
    Osoite:
    Hennerinkatu 4
    Kohdetyyppi:
    asuinkiinteistö
    Historiallinen tilatyyppi:
    tontti
    Nykyinen tilatyyppi:
    tontti
    Rakennusten lukumäärä:
    1
    Inventointipäivämäärä:
    04.06.2004

Tekstitiedot

  •  
    Kuvaus:
    Tontilla sijaitsee kaksikerroksinen asuinrakennus, joka on rekisteritietojen mukaan rakennettu 1930. Rakennusta on voimakkaasti uudistettu ilmeisesti 1970- ja 1980-luvuilla ja alkuperäinen hahmo on tunnistettavissa lähinnä rakennuksen takasivulla. Asuinrakennuksen lisäksi pihapiirissä, rakennuksen takakulmalla, on pieni leikkimökki, mutta ei muita rakennuksia. Vuoden 2004 asemakaavakarttaan kiinteistöön on merkitty kuuluvaksi myös pieni talousrakennus, joka ilmeisesti on kuitenkin purettu pois.

    Asuinrakennus on suorakaiteen muotoinen ja koko alaltaan kaksikerroksinen. Lisäksi talossa on kellari- ja vinttikerrokset. Rakennuksen päädyssä on muun muassa lunetti-ikkuna, joka viittaa 1920-luvun klassismiin. Runkomateriaalina on mahdollisesti hirsi. Harjakatto on katettu tummanruskealla saumapellillä. Rakennuksen pitkällä sivulla, kaakon puolella, on pitkämäinen avoveranta, jonka päällä on toinen katettu kerros. (parveke). Tämä antaa rakennukselle luhtitalo-ilmeen. Rakennus on vuorattu vaakasuuntaisella limilaudalla.

    Rakennuksen yläosassa, päädyssä on vielä jäljellä vanhaa pystyyn naulattua helmipontipaneelia. Seinän tasakertaosaan on kuitenkin ilmeisesti lisätty lämpöeristettä, sillä uusittu limilaudoitus on eri tasossa vanhan päätylaudoituksen kanssa. Ikkunoiden alkuperäinen paikka on tällöin jäänyt myös hiukan seinän sisään. Rakennuksen pääväri on vaalea beige. Listat ovat valkoiset, mutta ikkunoiden puitteet ruskeat. Ikkunat on pääosin uusittu, kuten myös ulko-ovet.

    Ympäristö ja pihapiiri:
    Rakennuksen luo johtaa lyhyt kapea pihatie, jota reunustavat puut. Lähempänä rakennusta ovat muun muassa upeat pihakoivut.
    Kaava:
    Asemakaava

Media

  • Kohteen kuva

    • Kuvaaja:
    • Kuvatyyppi:
    • Kuvaus:
    • Kuvausaika:

Alueet

  •  
    Kunta
    Tunnuskuva Kunta Vanha kunta Nimi Alueluokka Aluetyyppi
    Kohteen kuva 
    Avaa
    Tampere
     
      Hyhky (kaupunginosa) Hallinnollinen alue kaupunginosa
     

Hankkeet

  • Tunnuskuva Nimi Kunta Vanha kunta Hankkeen tyyppi Hankkeen alkupvm Hankkeen loppupvm
    Kohteen kuva 
    Avaa
    Tampereen Hyhkyn rakennusinventointi 2004 Tampere
     
      Rakennusinventointi
     
    01.01.2004 31.12.2004

Kartta